Motormuseum

Bilar och motorer är någonting som ligger varmt om hjärtat hos många människor. Det kan uttryckas på flera sätt i form av att man gärna kör bil själv, kikar på motorsport eller kanske mekar med ett äldre fordon. För den som har något utav dessa intressen kan det vara väldigt roligt att besöka en plats som är helt och hållet tillägnad till fordonen och det som passar mycket bra då är ett motormuseum.

Motormuseet i Motala
Precis nere vid vattnet i Motala hamn ligger Motala Motormuseum som är ett utav de mest besökta motormuseerna i Sverige. Här kan du beskåda bilar och motorcyklar från alla olika tidsepoker och på så sätt följa fordonens utveckling under åren. Museet har haft öppet sedan 1995 och lockar närmare 170 000 besökare per år. Många utav dessa väljer att ständigt komma tillbaka, då man från år till år förändrar de utställningar man har och det alltid finns någonting nytt att se. Bland annat har man haft utställningar med racerbilar och polisfordon, samt att världens första bil från 1885 har visats upp här.

Förutom att titta på bilar finns det i omgivningen en hel del mysiga restauranger och caféer som ligger precis intill vattnet. Dessutom finns här möjligheter till att anordna konferenser samt att bo kvar på Hotell Nostalgi i direkt anslutning till museet.

Motormässor
Förutom att gå på museum som berör ämnet finns det flera olika mässor som man kan besöka. Dessa är tillgängliga under en begränsad tid, men är då fullspäckade med allt som kan tänkas vara intressant för en person med ett stort bilintresse. Bara i Sverige finns det mängder av olika mässor och andra evenemang som man kan besöka som motorfantast. En utav dessa är Stockholm Lifestyle Motor Show, där du kan få kika på de allra nyaste bilarna på marknaden.

I anslutning till denna mässa brukar MC-mässan hållas, där man visar upp allt ifrån motorcyklar och mopeder till skotrar och andra fritidsfordon. Förutom att titta på fordon så kan du se spektakulära shower där stuntmän använder sig av fordonen för att utföra otroliga stick.