Idrottsmuseum

Ett ämne som ligger många varmt om hjärtat är sport och precis som med så mycket annat, finns det även museum för detta.

I Stockholm kan man besöka Riksidrottsmuseet på Djurgården, där olika utställningar med en idrottslig koppling visas upp. Förutom att gå runt och titta på olika föremål erbjuder museet olika aktiviteter där du som besökare får sätta sina kunskaper på prov i olika utmaningar. Museet passar utmärkt att besöka med barn och man har även speciella aktiviteter för sina yngre besökare. Dessutom erbjuder man material till skolor så att deras elever ska kunna få ökade kunskaper inom området. Även i Göteborg kan man besöka ett liknande museum, nämligen Idrottsmuseet i Kvibergs kaserner. Här kan man titta på tusentals olika föremål såsom fotografier, priser och annat intressant. Bland annat har man utställningar kring specifika idrottsprofiler där du kan få lära dig allt om deras karriärer.

Hockey Hall of Fame i Toronto

Ett av de absolut mest kända museer inom idrottsvärlden är ändå hockeyns stora Hall of Fame, som går att besöka i sportens eget Mekka – Kanada. Mitt i Toronto finns platsen där du kan följa idrottens historia och även lära dig mer om specifika spelare som under åren gjort enastående insatser på isen. Varje år väljs nya spelare in i Hockey Hall of Fame och blir på så sätt en del av de legendarer som många av dagens spelare ser upp till. Fler av de spelare som finns med här har tagit hem Stanley Cup eller med sitt landslag vunnit turneringar som VM och OS. Bland dessa finns det ett flertal svenska spelare med såsom Peter Forsberg, Mats Sundin, Börje Salming och Nicklas Lidström.